Zij doen er alles aan om zieke koeien te voorkomen en gaan kalm en respectvol met hun dieren om. Hierdoor is het vee erg rustig in de omgang. Overdag gaan de koeien lekker naar buiten om te grazen.
De ondernemers streven naar duurzaamheid, zowel op het gebied van energie als met hun koeien. Zij proberen hun energieverbruik zoveel mogelijk te besparen. Denk hierbij aan maatregelen zoals een voorkoeler, zonnepanelen, frequentieregelaars op de ventilatoren en warmterugwinning bij de melktank. Daarnaast gaan Jannie en Johan ook duurzaam om met hun dieren. Dit heeft als resultaat dat de koeien bij familie Boxum ouder dan gemiddeld worden.
Johan en Jannie zijn verknocht aan de IJsseldelta-streek en dragen graag uit waar zij voor staan; op een bewuste manier boeren, met respect voor dier en natuur. Het stel straalt veel positiviteit en ondernemerschap uit; zij ontwikkelen zichzelf en hun bedrijf nog volop. Zo is Jannie momenteel bezig om grillkaas te maken van eigen melk. Dit product, Biesvelder Grillkaas genoemd, wil ze via streekwinkels vermarkten. Johan en Jannie staan voor veel dingen open en denken in kansen en oplossingen. Zelfs in moeilijke tijden voor de melkveesector, proberen zij de positieve kanten te zien; iets wat hun bedrijfsvoering sterk maakt.